dimarts, 18 de desembre de 2018

XV TROBADA CICLOTURISTA DE JESÚS A FAVOR DE LA MARATÓ DE TV3 I ACTES COMMEMORATIUS PROGRAMATS


El passat diumenge dia 16 de desembre va tenir lloc la XVena. Trobada Cicloturista de Jesús, en favor de la Marató de TV3, enguany dedicada a la malaltia del càncer, organitzada pel Club Ciclista Jesús-Primitivo Conesa.

La prova va comptar amb un total de 184 cicloturistes pertanyents a diferents clubs de les comarques ebrenques i d’altres clubs catalans i estatals.

Els participants van fer una aportació a la Marató de TV3 de 2.200 €, juntament amb altres entitats de Jesús que enguany es van sumar a aquest acte.

La prova va tenir un recorregut de 50 Km. amb sortida de Jesús a les 9:00 h., passant per les poblacions d’Aldover, Xerta, Benifallet, Coll de Som, on es va celebrar el Premi Memorial Miquel Espinós, Tivenys, Bítem, Tortosa, i arribada novament a Jesús als voltants de les 12,00 h. amb connexió en directe amb TV3 inclosa.

A Coll de Som es va disputar l’XIII Memorial Miquel Espinós on es van imposar, en la categoria masculina el ciclista de Camarles Oriol Beltran (Controlpak), i en la categoria femenina la jesusenca Anna Curto (C.C. Jesús – Primitivo Conesa). Cal remarcar que el premi al guanyador va ser compartit, ja que, Oriol Beltran i Paco Espuny van arribar dalt del coll de Som agafats de la mà, oferint el triomf al record de Miquel Espinós, com així ho van fer constar en pujar al podi a recollir el trofeu.
D’altra banda, al pas per la població de Tivenys va tenir lloc l’avituallament i l’acte protocol.lari del Memorial Miquel Espinós, recordant al gran campió i ex-ciclista del Club Ciclista Jesús, natural d’aquesta població que ens va deixar fa uns anys. En el decurs del mateix es va lliurar un ram de flors a la vídua d’Espinós i un altre als familiars d’Agustí Fons, també natural de Tivenys.

Finalment, a l’arribada a Jesús, es va fer una menció especial a Paco Fuentes per la seva dedicació i trajectòria en el món del ciclisme local, i a Manuel Jiménez, ciclista local per la seva dedicació a aquest esport durant molts anys.
Enguany, amb motiu de la 15ena. edició, el Club Ciclista Jesús ha programat una sèrie d’actes per tal de commemorar aquesta fita i donar-li més rellevància.

El dissabte dia 15 de desembre, a les 18 hores a la seu de l’E.M.D. de Jesús es va inaugurar l’exposició que porta per títol “El ciclisme a Jesús. 15 anys col·laborant amb La Marató de TV3”, la qual romandrà oberta fins el dia de Reis. L’horari d’obertura serà, tots els dies, de les 18 h. a les 20,30 h. L’exposició consta de cinc espais temàtics:

- Els cartells de La Marató i de la Trobada Cicloturista durant aquests 15 anys.

- Material del Club Ciclista Jesús, entre el que destaquen records com ara la “maglia rossa” dedicada de Miguel Indurain, el maillot d’Angel Casero o els cartells de curses i marxes on han participat ciclistes jesusencs.

- Els maillots ciclistes dels equips jesusencs: Grup Esportiu Blasco, Grup Cicloturista Royes, Club Ciclista Jesús-Primitivo Conesa i també de l’quip rus afincat a Jesús Lokosphinx.

- Ciclistes jesusencs destacats: Ramon Serret, Arturet Escoda, Miquel Espinós, Pedro Moreno, Manel Monroig, Jaume Borja, Jose Luís Ferrando, Guillermo Blasco, Oscar Blasco, Sisco Chavarria, Jaume Bayerri, Sisco Juárez i Manu Juarez. Destaquen objectes de molt valor com el Diploma olímpic de Munich 1972 de Miquel Espinós, la bicicleta de ciclocros de Pedro Moreno, el maillot de Campió d’Espanya de Jaume Bayerri o el de la selecció espanyola de Guillermo Blasco.

- Bicicletes de diferents èpoques i estils, com ara una Starley cedida per Adolfo Giné i altres de ciclocros, tras-moto, contra-rellotge, pista, tàndem, carretera o simplement de passeig del segle passat.

També el mateix dissabte es va projectar l’audiovisual “Records del ciclisme a Jesús: 1964-2018” de Paco Fuentes.


TOTES LES FOTOGRAFIES DE LA TROBADA LES PODREU TROBAR AL SEGÜENT ENLLAÇ, OBRA DE SALVADOR BALART.

https://photos.app.goo.gl/T9BJ2PJoJ4CyMCdt9Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada