dijous, 15 de setembre del 2016

Cerdanya Cycle Tour


Aquest cap de setmana, concretament el 04 de setembre, el nostre company Jordi Aragonés va participar a la Cerdanya Cycle Tour, I Marxa Cicloturista Internacional a Alp.La prova es va desenvolupar totalment per la zona de la Vall de la Cerdanya, entre Espanya  i França .

L'inici i final de la marxa es trobava localitzat a la població d'Alp. Hi havia dos recorreguts a escollir. El circuit Endurance amb 200 km de recorregut i 4026 metres D+ i el circuit Sport de 128 Km i 2277 metres D+.
La prova es va iniciar puntualment a les 08 del matí. Era un matí fresquet el termòmetre marcava 12 graus a la sortida, la previsió però era bona, donava bon temps per a tot el dia. Res a veure amb la tarda anterior on va caure un bon xàfec . Li va tocar córrer per no mullar-se en anar a recollir el dorsal.
A la sortida estaven els 500 participants a la marxa preparats per posar a prova les seves cames.
L'inici de la prova es pràcticament pla amb un bona carretera i bon asfalt fins la població de Bellver de Cerdanyà. A partir d'aquest indret la carretera es torna més estreta i perillosa. Els camins per on circulaven presentaven humitats i terra solta degut a la pluja del dia anterior. Juntament amb la presència de la boira no invitava a prendre gaires riscos. 
A partir del quilòmetre 21, passada la població de Montellà, s'iniciava la primera de les pujades fins a Lles de Cerdanya. Van ser uns 9 Km amb un desnivell mig del 5,4%. Un tram molt bonic sobretot quan la boira va marxar i s'observava al fons la vall i una bona vista del Cadí. En aquesta pujada vam agafar un ritme suau la carretera estava en obres i no era qüestió de tirar coets abans d'hora.
Un cop a Lles ens quedava una llarga baixada per arribar novament al fons de la vall, concretament a Prullans i continuar per la carretera general que uneix La Seu amb Puigcerdà, en direcció a aquesta última. En aquest tram vam decidir encertadament continuar essent conservadors i buscar un bon grup per rodar tots junts fins a França.
Un cop a Puigcerdà la marxa creua la frontera amb França per dirigir-se fins a Llívia. Aproximadament en aquesta ciutat, s'iniciava l'última pujada per als participants del circuit curt. Concretament es tractava de la pujada al Col du Calvaire amb 6,7 Km al 6% de mitja fins arribar a l'estació d'esquí de Font Romeu i posteriorment 2Km més de pujada amb un desnivell similar fins coronar el port.
A l'inici del port va decidir deixar marxar el grup i buscar un bon ritme fins que a manca de 3 Km per arribar a Font Romeu on hi havia l'avituallament on es va aturar va decidir pujar una mica el ritme i recuperar alguna posició perduda i continuar posteriorment amb l'esforç fins coronar el port.
A la baixada ens trobàvem la cruïlla que marcava el desviament dels dos circuits, llarg o curt. En Jordi va decidir fer el curt per no fer massa hores de bici (Je,je,je...)

Desprès li quedava la baixada fins Llívia per creuar novament la frontera per Puigcerdà i continuar fins Alp on restava el final de la marxa  i l'estava esperant la dutxa el dinar i sobretot la família . En aquest últim tram va decidir fer-lo amb un grupet per no deixar-se massa temps a la baixada i finalment rodar “atope” pel pla i cremar la resta de pólvora que li quedava a les cames.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada