diumenge, 20 de març del 2016

II Campus Ciclista l'IPA -ceGUB

El membre del Club Ciclista Jesús, Jordi Aragonés va participar del 07 al 10 de març al II Campus Ciclista IPA-CEGUB, amb seu a la població de Cambrils.
La concentració es va iniciar el dilluns 07 de març per la tarda a les instal·lacions del Cambrils Park Resort en règim de tot inclòs, on restaria situada la seu de la prova. Un cop fet el check-in i instal·lats als espectaculars apartaments Mediterrània es va realitzar un briefing per conèixer el programa complet del Campus, posteriorment sopar i a descansar que al dia següent ens esperava la bici.

En total van participar 103 ciclistes vinguts d'arreu de Catalunya, així com també de La Rioja i Madrid. Per facilitar el desenvolupament del Campus es van formar un total de 6 grups per tal de desenvolupar les proves, al grup 01 i 02 anava "la crem de la crem" que disputava les rutes més dures i llargues amb mitges de més de 27km/h, els grups 03 i 04 feien les rutes de mitja distància amb mitges d’entre 23-26 km/h i els grups  05 i 06 amb els traçats més curts i mitges inferiors a 23 km/h 
El dimarts dia 08 de març un cop esmorzats s'iniciaven les rutes ciclistes. En aquest cas el membre del nostre club va participar com a membre del grup 04 en la ruta de 105Km i 1600md+ amb el següent recorregut: Cambrils-Colldejou-Marçà-Falset-Gratallops-Torroja de Priorat-Porrera-Port de la Teixeta-Duesaigües-Riudecanyes-Montbrió del Camp-Cambrils. En resum una etapa dura, amb l'afegit del vent de mestral, finalitzada amb molt de mal de cames, però com totes les etapes amb uns paratges i vistes espectaculars.

Per la tarda van tenir xerrada tècnica amb una fisioterapeuta - osteòpata que va tractar els estudis biomecànics i les principals lesions dels ciclistes i posteriorment xerrada de l’ex professional Israel Nuñez guanyador d'una de les edicions de la Titan-Desert.

Al dia següent tocava iniciar l'etapa de Gran Fons, en aquest cas en Jordi va decidir canviar de grup i baixar al grup següent donat el mal de cames que va patir el dia anterior i que el recorregut per al grup 04 estava previst per realitzar 140km, finalment va decidir participar al grup 05, amb un recorregut inicial de 107km amb la següent ruta: Cambrils-Riudoms-Les Borges del Camp-L'Aleixar- La Mussara - La Febró-Prades i, de sobte, sorpresa l'etapa va ser neutralitzada a Prades amb motiu del fred i la neu, va ser molt espectacular veure arribar a diferents grups de ciclistes al poble de Prades mentre queien els flocs de neu, alguns dels participants van patir hipotèrmia i tots buscaven el refugi de les estufes dels bars de la plaça Major, finalment es va suspendre l'etapa i gràcies als membres del Cycling Costa Daurada i alguns participants del Campus es va poder fer el trasllat amb cotxes particulars i de l'empresa dels 100 ciclistes que van quedar garratibats pel fred a Prades amb només 1 grau positiu. Les activitats previstes per aquella tarda van quedar suspeses.


Ens quedava l'últim dia del Campus, el fred la pluja i la neu havien desaparegut però ens va tornar a visitar el vent, l'etapa tenia un recorregut de 80km i 1000md+ amb el següent recorregut Cambrils-Montroig del Camp-Pratdip-Colldejou-Montroig del Camp-Vilanova d'Escornalbou-Castell d'Escornalbou-Riudecanyes-Montbrió del Camp-Cambrils, el vent va castigar els ciclistes posant-los en fila de un amb unes bones rampes per la zona de Pratdip i amb una sorpresa final al Castell d'Escornalbou amb rampes del 16% que van fer treure al nostre company les últimes forces que quedaven per superar-les.Per la tarda entrega de diplomes i final del Campus.En resum una gran experiència per al nostre soci que anima als altres membres del Club per tal de participar en aquest tipus d’experiències ciclistes i posar a prova les forces així com ampliar l’experiència ciclista amb altres ciclistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada